Bejáratás

Üdvözlöm a kedves látogatókat a blogon! Ezen a blogon a F1-gyel és ritkán a magyar autósporttal kapcsolatos eseményekről saját véleményemet, meglátásomat, vagy csak már-már beteges agymenéseimet olvashatjátok el;) Saját amatőr autós videóimat is itt mutatom be! Elérhetőség: gbatkai@gmail.com

Lájk, ha neked is tetszik!!

  

Friss topikok

Videóim:

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elit blogok!

Címkék

2010 (1) abudhabi (2) alonso (8) barcelona (2) bruno (1) button (14) dirt3 (3) drift (1) ecclestone (2) f1 (52) f1 in schools (1) falken (2) game (7) grosjean (1) gyula (1) hamilton (18) heifeld (2) hungaroring (10) húsvét (1) időmérő (2) isztambul (2) karácsony (1) kína (1) kobajasi (1) maserati (1) massa (3) melbourne (4) michelisz (5) monaco (4) montreal (2) monza (1) mustang (1) nfs (4) nürburgring (1) palik (3) perez (3) petrov (2) raikkönen (3) rally (1) renault (2) ricciardo (2) rosberg (2) rpcjs (1) sanghai (1) sanghaj (2) schmacher (1) schumacher (4) senna (5) sepang (4) shellby (1) shift (2) shift2 (5) silverstone (2) singapore (1) spa (1) suzuka (1) szalay (2) szponzorok (1) tereprally (3) transformers3 (1) update (9) valencia (3) vaughn (1) vaughngittin (1) vettel (23) webber (11) wsr (2) wtcc (4) Címkefelhő

Senna halálának feltételezhető okai...

BigBeer96 2012.03.31. 19:43

Ez a bejegyzés a SENNA című film többedik megnézése után készült, saját elképzelésem megosztása céljából! Egészen pontosan a brazil legenda imolai balesetéről, és a hozzá kapcsolatos eseményekről szeretnék a további sorokban írni.

Rengetek elmélet született Senna halálos balesetéről. Az egyik, amit rögtön a kocsiból megmaradt roncs vizsgálata után állapítottak meg, hogy a kormányoszlop tört el, de ezzel az a baj, hogy nem lehet tudni, hogy ez a baleset előtt, vagy utána történt-e meg. A másik elmélet, az hogy a rajtnál az egyik kocsi beragadt, és egy másik telibe kapta hátulról, ezt követően behívták a biztonsági autót. A biztonsági autós fázis közben a kocsik gumijai lehűltek, nyomásuk, és a kocsik alvázmagassága jócskán lecsökkent. A huplis pályán a kocsi alja sokszor hozzáért az aszfalthoz, így a leszorító erő megszűnt, és a hosszú balos kanyarban -ahol a kocsinak közel 300 km/h-ás sebességgel kellett bekanyarodnia- becsapódott a gumifalba. 

A bejegyzés elolvasása után lehet, hogy csak mosolyogtok egy jót, vagy csak simán leírjátok kommentként, hogy mennyire hülye vagyok. Az utóbbi esetén, ha kérhetem, kíméljétek meg magatokat a hozzászólás írás  fáradságától, de minden kommentelő véleményét tiszteletben tartom, írjon abban akármit!  

 

Az én saját elképzelésem a balesetről, csak  a film megtekintése után kezdet el kialakulni bennem! Most inkább csak az észrevételeimet írnám le, amik nagy részét a filmben láttam először:

A filmben volt egy olyan felvétel, amelyben Xuxa Meneghel (Senna barátnője) egyik műsorfelvétele volt látható melyben természetesen Aytron is szerepelt, valószínűleg új évkor. A színésznő "Boldog újévet" kívánt Sennának a jövő évre, 90-re, 91-re, 92-re, és 93-ra is. Viszont 94-re már nem! Biztos csak véletlen!

Senna a balesete előtti nap a Bibliából egy olyan szöveget olvasott fel, amelyben Isten a legnagyobb ajándékot szánja neki: ami maga Isten

Ezek után már arra lehet gondolni, hogy annyira összeáll a kép, hogy az már szinte feltűnő, és a gondolat maga egészen hihetetlen. Nekem eszem ágában sincs arra következtetni, hogy egy ember szándékosan tehet arról, ami történt azon a hétvégén, én egyáltalán nem erre gondolok! Viszont azt mondom, hogy nem véletlen, ami ott történt! Erre utal az is, hogy ha az a kerékfelfüggesztés 12 centivel lejjebb vagy feljebb találja el Aytron-t, akkor a saját lábán szállhatott volna ki abból a kocsiból. De ismétlem, biztos vagyok benne, hogy nem ember fia tehet a tragédiáról!!! A baleset után, amikor Senna életét próbálták megmenteni a helyszínen, az egyik orvos később azt nyilatkozta, hogy volt egy pillanat, amikor a brazil pilóta teste egy nagy sóhajtás után elnehezedett, mintha akkor lehelte volna ki a lelkét.

Miért ne hihetnénk azt, hogy valamilyen megmagyarázhatatlan erő tehet arról ami Sennával történt. Én hinni akarok abban, hogy Senna megkapta azt az ajándékot, amelyet Isten szánt neki.  Én egyáltalán nem  vagyok vallásos, de ez is elképzelhető. Halála, viszont nem volt hiába való, mint tudjuk ő volt az eddigi utolsó halálos áldozata a F1-es száguldásnak. Halála után olyan biztonsági intézkedéseket vezettek be a Forma 1-be, amelyek lehetővé tették, hogy a pilóták számára biztonságosabb legyen ez a sport!  Lehet, hogy ez volt Senna halálának igazi oka, hogy soha többé ne essen ember áldozatul ennek a fantasztikus szenvedélynek, ami ehhez a sportághoz köti! Valószínűleg sosem fogjuk megtudni a teljes igazságot!  

Címkék: f1 senna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wwwplayformaone.blog.hu/api/trackback/id/tr224352589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása