Bejáratás

Üdvözlöm a kedves látogatókat a blogon! Ezen a blogon a F1-gyel és ritkán a magyar autósporttal kapcsolatos eseményekről saját véleményemet, meglátásomat, vagy csak már-már beteges agymenéseimet olvashatjátok el;) Saját amatőr autós videóimat is itt mutatom be! Elérhetőség: gbatkai@gmail.com

Lájk, ha neked is tetszik!!

  

Friss topikok

Videóim:

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elit blogok!

Címkék

2010 (1) abudhabi (2) alonso (8) barcelona (2) bruno (1) button (14) dirt3 (3) drift (1) ecclestone (2) f1 (52) f1 in schools (1) falken (2) game (7) grosjean (1) gyula (1) hamilton (18) heifeld (2) hungaroring (10) húsvét (1) időmérő (2) isztambul (2) karácsony (1) kína (1) kobajasi (1) maserati (1) massa (3) melbourne (4) michelisz (5) monaco (4) montreal (2) monza (1) mustang (1) nfs (4) nürburgring (1) palik (3) perez (3) petrov (2) raikkönen (3) rally (1) renault (2) ricciardo (2) rosberg (2) rpcjs (1) sanghai (1) sanghaj (2) schmacher (1) schumacher (4) senna (5) sepang (4) shellby (1) shift (2) shift2 (5) silverstone (2) singapore (1) spa (1) suzuka (1) szalay (2) szponzorok (1) tereprally (3) transformers3 (1) update (9) valencia (3) vaughn (1) vaughngittin (1) vettel (23) webber (11) wsr (2) wtcc (4) Címkefelhő

Ecclestone után nő lehet a F1 uralkodója?

BigBeer96 2011.03.05. 17:20

Sziasztok!!

A F1 kezd beindulni:D Egymás után jönnek az érdekesebbnél érdekesebb hírek. Ezekről fogok most írni nektek: Ecclestone utódja nő lehet, Schumacher még nem öreg, az állítható hátsószárny helyet inkább locsolják fel a pályát, erőre kapott a Toro Rosso, elmarad a bahreini nagydíj helyette Melbourne lesz a szezonnyitó. Az utóbbi időben szorgalmas voltam:D
 
Ecclestone után nő lehet a F1 teljhatalmú vezetője?
 
Ugye a Lotusnál és a Saubernél is nőalkalmazottal dolgozik együtt az istálló. Ez nem is baj, sőt én kifejezetten örülök annak, hogy nők is részt vesznek a F1 működésében.  Hát még, ha egy női versenyző is lenne a mezőnyben:) 
 
Ecclestone így nyilatkozott a hivatalos F1-es honlapnak adott interjúban: 
 
"Tényleg úgy vélem, hogy a nők másképpen hoznak döntéseket, mert nem esnek olyan könnyen a saját egójuk csapdájába. A nőknek nem kell golfozniuk ahhoz, hogy megállapodásokat kössenek; egyszerűen csak keményebben kell dolgozniuk, hogy úgy elfogadják őket, mint a férfiakat. Mivel az egójuk nem áll útjukba, képesek kevésbé érzelgősen dönteni, ami végül az ügyek előrehaladását szolgálja."
 
Ha Bernie bácsi igazat mondott, akkor a F1 még jól is járhat egy női vezetővel, de ez még odébb van.
 
Ecclestone-nal kapcsolatos érdekesség, amit kötelező elolvasni minden látogatónak: http://www.vezess.hu/forma1/f1_ecclestone_vettelnek_adna/28779/
 
Schumacher még nem öregedett ki az F1-ből
 
Hát persze, hogy NEM!!!!!! Bár Schumi kihagyott 3 évet és a 2010-es idény se úgy sikerült, ahogyan elvártuk tőle, de ez még nem azt jelenti, hogy kiöregedett vagy megfakult és azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a TITÁNNAK 2010 volt a második újonc éve a F1-ben. Szerintem Michael nagyon is jó pilóta még mindig, csak gondoljatok bele: a kocsik viselkedése a kihagyott 3 év alatt teljesen megváltozott, a gumikat a Brigestone váltotta fel ráadásul a mezőny is tele lett fiatalokkal, akiknek sokkal gyorsabb reflexeik vannak, mint a német VETERÁNNAK legyen bármilyen kocsi alattuk. Schumacher, viszont nagyon tapasztalt és nagyon veszélyes ellenfél, ha egy megfelelően gyors kocsi volánja előtt ül.
 
Alonso nyilatkozása szerint ő is nagyra tartja Michaelt, pedig én úgy gondolom ő az egyetlen a mostani mezőnyben, aki megengedhetné magának (Barrichello mellett), hogy egyen rangú ként kezelje magát a némettel, 7-szeres VILÁGBAJNOKKAL.
Hakkinen védelmezi Schumachert, de a mi kis "pufogó" Villeneuve-ünk aztán jól megmondja a 7X-es világbajnokról a tutit, de kérdem én tőle:
 
-Maga képes lenne 3 év kihagyással ismét úgy folytatni a pályafutását a F1-ben ahogyan abba hagyta?!
 
Na, erről ennyit:P
 
Ecclestone bácsi megmondja a frankót:


Az állítható hátsószárny helyet inkább locsolják fel a pályát!


Hát ez aztán tényleg nagyon jó kis ötlet.
Hát, de most nem?????? Miért is ne???? Először inkább olvassátok el a 80 éves üzletember elgondolását: 
 
„Néhány pályán nagyon könnyen kivitelezhető lenne a fellocsolás – mondta Ecclestone. – Miért nem mondjuk azt, öntsék fel vízzel a pályát a verseny felénél vagy az utolsó tíz körben? Két perccel korábban figyelmeztetnénk a csapatokat. Garantált lenne az izgalom, és minden csapatot ugyanúgy érne a meglepetés."
 
Azt hittem, hogy rosszul látok, amikor a végére értem a szövegnek:)
 
Nagyon meglepődtem és elkezdtem fantáziálni, hogy mi is történhetne a fellocsolás közben:
 
Beállítanák a versenyzőket a boxba amíg a kedves pályabirok és a pályaszemélyzet szépen fellocsolja a pályát, aztán mire fellocsolták és kiengedik a pilótákat 10 kör múlva (attól függ mikor, melyik körben kezdik el a locsolást) kezdhetik, előröl, mert a pálya illetve az ideális ív egy idő után felszárad pláne, ha még meleg is az aszfalt és az időjárás is nyári:D
Ez az elképzelés inkább azon a pályákon lenne jó, mint például: Szingapúr vagy Abu Dhabi vagy akár Koreában is, szóval ahol nem sütné a nap az aszfaltot a nap vagy legalább is hűvöskés a levegő, de ez egy halott terv, szerintem:) Mind ezt egy tapasztalatlan német újonc címvédő indította el!!
 
A Toro Rosso jobb lesz, mint valaha??
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Én nagyon remélem, hogy igen, ha csak egy-egy versenyhétvégére is, mint a Force India Spaban. Néhány csapatnak el lehetne egy kis időre tűnni az élcsapatok köréből. A Ferrari és a Red Bull Racing például ilyen csapatok, lehet, hogy furcsán hangzik, de én már vágyom egy kis változatosságra. Én azt szeretném, hogy a McLaren és a Mercedes GP megmaradjon a Lotus-Renaultnak sikerüljön végre bekerülnie az élcsapatok körébe. Egy-egy Sebastian Vettel-es monzai kiugrást is nagyon szeretnék látni az újonc csapatok pilótái közül. Amúgy nekem a kedvenc újoncom a mostaniak közül Jerome D' Ambrosio a Virgil színeiben.
 
Elmarad a bahreini szezonnyitó:(
 
Szomorú hír, de igaz és valóságos. Ahogyan a Neo FM-en a Bumerángban Vogci azaz Voga János tanárúr is megfogalmaztat, hogy a sport mindenkit összehoz. Nagyon igaz, de vannak olyan emberek, aki ezt nem értik. Nem szabad a F1-es pilóták illetve a csapatok szerelőinek, alkalmazottjainak valamint a vezetők életét és testi épségét kockáztatni. Ecclestone és a szervezők jó döntést hoztak. Melbourne vette át az idénnyító szerepét a versenynaptárban. Bahrein a  nyári szünetben fog visszatérni a versenyek közé. 
 
Beígért érdekesség:
 
Walter Röhrl egy hatalmas Rali versenyző. Ezt nehéz lesz túlszárnyalni, ilyen bátor még én sem vagyok:D

 

Címkék: f1

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wwwplayformaone.blog.hu/api/trackback/id/tr942713085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása