Bejáratás

Üdvözlöm a kedves látogatókat a blogon! Ezen a blogon a F1-gyel és ritkán a magyar autósporttal kapcsolatos eseményekről saját véleményemet, meglátásomat, vagy csak már-már beteges agymenéseimet olvashatjátok el;) Saját amatőr autós videóimat is itt mutatom be! Elérhetőség: gbatkai@gmail.com

Lájk, ha neked is tetszik!!

  

Friss topikok

Videóim:

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elit blogok!

Címkék

2010 (1) abudhabi (2) alonso (8) barcelona (2) bruno (1) button (14) dirt3 (3) drift (1) ecclestone (2) f1 (52) f1 in schools (1) falken (2) game (7) grosjean (1) gyula (1) hamilton (18) heifeld (2) hungaroring (10) húsvét (1) időmérő (2) isztambul (2) karácsony (1) kína (1) kobajasi (1) maserati (1) massa (3) melbourne (4) michelisz (5) monaco (4) montreal (2) monza (1) mustang (1) nfs (4) nürburgring (1) palik (3) perez (3) petrov (2) raikkönen (3) rally (1) renault (2) ricciardo (2) rosberg (2) rpcjs (1) sanghai (1) sanghaj (2) schmacher (1) schumacher (4) senna (5) sepang (4) shellby (1) shift (2) shift2 (5) silverstone (2) singapore (1) spa (1) suzuka (1) szalay (2) szponzorok (1) tereprally (3) transformers3 (1) update (9) valencia (3) vaughn (1) vaughngittin (1) vettel (23) webber (11) wsr (2) wtcc (4) Címkefelhő

Elmaradhat a szezonnyitó verseny?

BigBeer96 2011.02.18. 14:01

 Sziasztok!!

A legutóbbi bejegyzésem óta nagyon sok dolog történt. bár igaz azt mondtam, hogy hamar kint lesz az új bejegyzésem. Hát nem lett, ezért elnézéseteket kérem. Hogy miről lesz ebben a bejegyzésben szó??? Tesztekről, balesetről, szabályváltoztatásokról, a kimaradt kocsikról és a szezonnyitó sorsáról.

Akkor kezdjük is a kimaradt vadonatúj kocsikról:

Mclaren-Mercedes:                 Toro Rosso:                        

 

 

 

 

 

Virgil:

 

Force India:

                                                                                          Williams-Cosworth:

 

Hispania:

 

Tesztek:

A tesztelési időszakban sok csapatnak sikerült megcsillogtatnia magát, de a legmeglepőbb talán Barrichelo legjobb körideje volt számomra. Csak ő tudta teljesíteni   1 perc 20 másodpercen belül a köridőt. Arra viszont számítottam, hogy Schumacher valahol majd első lesz valamelyik teszten. A Lotus- Renault egyszer Kubicával egyszer pedig Kubica balesete miatt beültetett Nick Heidfeld-del vihette el a pálmát! Az utolsó teszt pedig Barcelona lesz, utána már kezdődhet az idény!!! Ennél többet nem is nagyon érdemes beszélni a tesztekről, talán még annyit, hogy remélem a Lotus- Renault beváltja a belé öltött elvárásaimat és az idényben, ha nem is világbajnoki esélyesként, de kemény ellenfélként lép majd fel az élcsapatok ellen.

Baleset:

Ahogy már számos F1-el foglalkozó oldalon is olvashattuk, hogy Robert Kubica A lengyel F1-es, 2011-ben a Lotus-Renault színeiben versenyző pilóta sajnálatos módon egy rally rendezvényen súlyos balesetet szenvedett. Most úgy látszik, hogy Kubica túl van az életveszélyen, de a felépülése nagyon hosszú időbe fog telni, így a már említett Nick Heidfeld veszi át a helyét a volánnál. Kubica nem szívesen engedte régi csapattársát a helyére, ő inkább az olasz veteránt Vitanonio Liuzzit szerette volna látni a csapata színeiben. Niki Lauda az osztrák háromszoros világbajnok keményen kritizálta a lenyel balesetét: „Semmi értelme nem volt elindulni egy raliversenyen, és veszélybe sodorni a karrierjét, valamint az egész életét, ráadásul minden ok nélkül – mondta Lauda az amerikai SpeedTV-nek. – A Formula–1-es felkészülési időszakban csak arra kell összpontosítania, hogy el tudja látni a feladatát. Csak őt lehet felelősségre vonni a történtek miatt, senki sem kényszerítette rá, hogy versenyezzen ezen a raliviadalon.”  

Teljes mértékben igaza volt Laudának, hiszen ahogyan ő nyilatkozta: A raliversenyzés és a Formula–1 két teljesen más sportág, nem tanulhat olyat az egyikben, ami a hasznára van a másikban” – mondta Lauda.

Nem rég Fernando Alonso is majdnem elszenvedett egy balesetet, de szerencsére nem lett belőle baj. nem rég ezt nyilatkozta: „Mindennap kerékpározom és néhány héttel ezelőtt épp egyik barátommal tekertünk, amikor egy teherautó elénk vágott. Ha néhány mérettel közelebb kerül, belerohantunk volna. Nem lehet kizárni ennek kockázatát”.

Kubicának gyors és minélhamarabbi teljes felépülést kívánok!!!!

2011-es szabályváltoztatások: 

 

 

Erről csak annyit tudok írni amenyit most itt láttok:)

Remélem, hogy a szabály változtatások izgalmasabbá teszik majd a versenyeket!

 

 

Bővebben róla itt:

 http://www.formula.hu/hirek/153/454/43264/technikai-analizis-a-2011-es-szabalyvaltozasok

 
Elmaradhat az évnyitó barhaini nagydíj??!!
 
Egyre több jel utal arra, hogy a végén, igen nem lesz megrendezve az idénnyitó nagydíj. Ecclenstone és Jean Todt próbálják megszervezni a nagydíjat, de nem akarnak elhamarkodott döntést hozni. A GP2 bahraini viadala már le van fújva, de a rendezők azt mondják, hogy meg lesz tartva a F1-es idénnyitó.
 
 

 

Címkék: f1

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wwwplayformaone.blog.hu/api/trackback/id/tr172670476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása